Pannacotta med bär

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt när man är många!

Ingredienser

  • 6 dl vispgrädde
  • 4 dl röd mjölk
  • 5 msk socker
  • 1 delad vaniljstång
  • 4 gelatinblad
  • 2 dl fina bär
  • Instruktioner

    Koka upp grädde med mjölk,socker och en vaniljstång som skårats upp på längden. Sjud sakta under lock i 15 min. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Ta upp gelatinbladen och lägg i den färdigsjudna mjölken. Rör om så att gelatinet smälter. Ta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg tillbaka dem i mjölken. Sila ner det hela i en kanna och låt det svalna något. rör om då och då. Fördela blandningen i 10-12 små portionsformar-låt kallna i kylen. Lägg lite fräscha bär på toppen före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    emer 2 januari 2011

    Perfekt lätt-äten men ändå supergod dessert. Blev 8 st typ suffléskålar och 6 st snapsglas. Serverades med limemarinerade jordgubbar. Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben