Pannacotta med Cultura Dofilus hallon

Serverar: 4-6 portioner

Lite nyttigare varianter.

Ingredienser

  • 2 dl Cultura Dofilus hallon
  • 2 gelantinblad
  • 1 vaniljstång
  • 2 ½ dl Arla Köket matlagningsgrädde
  • 2 msk råsocker
  • 1 krm salt
  • 1 päron, t ex anjou
  • 2 bitar syltad ingefära
  • 250 g hallon, frysta eller färska
  • Garnering
  • Färska hallon
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Låt gelantinbladet ligga i kallt vatten 5 minuter.
    2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
    3. Koka upp grädde, vaniljfrön, socker och salt. Ställ kastrullen åt sidan. Lyft upp gelantinet och rör ner i grädden så att det smälter.
    4. Låt svalna något. Rör ner yoghurten. Riv päron och ingefära grovt och blanda med hallonen. Fördela frukten i botten på portionsformar eller glas.
    5. Häll i gräddblandningen och låt stå i kyl minst 3 timmar.
    6. Garnera med färska hallon och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben