Pannacotta med frisk mangosås

Serverar: 6-8 portioner

En fräsch pannacotta som passar de flesta. Glutenfri, laktosfri och nötfri.

Ingredienser

  • 4 dl kokosmjölk
  • 4 dl laktosfri naturell yoghurt
  • 1½ msk gelatinpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 msk honung
  • 1 citron
  • 240 g fryst mango
  • Instruktioner

    1. Rör runt i kokosmjölken så den blir slät om den delats sig. Häll sedan 2 dl kokosmjölk i en skål och blanda med gelatinpulver. Låt resten av kokosmjölken värmas i en kastrull. När det börjar bubbla lite blanda ner vaniljpulver och honung. Vispa sedan ner gelatin och kokosmjölksblandningen och värm tills det är helt slätt.
    2. Ta av kastrullen från värmen. Riv citronskalet och blanda i kastrullen tillsammans med yoghurten och pressad citronsaft. Häll upp i mindre glasburkar och ställ i kylen tills pannacottan har stelnat, i minst 2 timmar.
    3. Tina den frysta mangon och mixa med en mixerstav till en slät sås. Häll på den på den stelnade pannacottan och servera.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben