Pannacotta med honung och kaffe

Serverar: 4 portioner

Pannacotta är en utsökt blandning av gräddighet och elegans. Här med smak av honung och kaffe som toppas med krossad karamell.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk honung
  • 1 ½ tsk snabbkaffepulver
  • Karamell
  • 1½ dl socker
  • 2 msk vatten
  • Servering
  • Krossad karamell
  • Eventuellt 225 g hallon eller blåbär
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
    2. Koka upp grädde i en kastrull och blanda i honung och kaffepulver. Ta upp gelatinbladen och smält ner i gräddblandningen under omrörning. Fördela i 4 serveringsglas. Låt stelna i kylskåp ca 3 timmar.
    3. Rör ihop socker och vatten i en kastrull. Koka till en mörk karamell utan omrörning och häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper. Krossa karamellen när den har stelnat.
    4. Toppa pannacottan med krossad karamell och eventuellt bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben