Pannacotta på kaffe med karamellsås

Serverar: 6 portioner

Mums!

Ingredienser

  • 5 gelatinblad
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 2 tsk pulverkaffe
  • Sås
  • 1 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 1 dl kaffe, starkt, efter smak
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinet i blöt i lite vatten.
    2. Blanda mjölk, grädde och socker i en kastrull, koka upp och låt sjuda på svag värme några minuter under omrörning. Blanda ner pulverkaffet och dra kastrullen från värmen.
    3. Krama ur gelatinbladen och rör ner i gräddblandningen. Häll upp i sex kaffekoppar eller portionsformar och låt stelna i kylskåp minst 5 timmar.
    4. Sås: Häll socker och vatten i en kastrull och låt sockret smälta och bli ljusbrunt. Rör ner kaffet. Tag kastrullen från plattan och rör ner grädden. Låt kallna.
    5. Stjälp upp puddingarna på tallrikar och servera med såsen och eventuellt kaffebönor.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben