Pannacotta med mjölkchoklad och körsbär i rom
Till denna mycket söta dessert krävs även ett riktigt sött dessertvin – sötman i desserten minskar/neutraliserar sötman i vinet. Prova gärna ett Sauternesvin från Bordeaux/Frankrike av bra kvalitet eller ett muscat-baserat dessertvin från Nya Världen, t ex Australien eller Sydafrika.
Ingredienser
1 l vispgrädde
1,5 dl socker
1 vaniljstång
4 gelatinblad
200 g mjölkchoklad i bitar
Några dl körsbär i rom
Instruktioner
- Koka upp grädden med socker och vaniljstång. Blötlägg gelatinet i kallt vatten tills det är mjukt.
- Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Rör ner dem och chokladen i grädden så att allt smälter samman.
- Ta upp vaniljstången och skrapa ur den. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen att stelna.
- Servera med körsbär i rom. Rårör urkärnade körsbär med hälften socker och smaksätt med en skvätt rom och servera några matskedar till varje pannacotta.
Liknande recept
Kommentarer (1)
En smarrig variant av en vanlig pannacotta. Det var så enkelt att smälta chokladen i den heta grädden, denna varianten kommer nog användas ofta. //Guhawi