Pannacotta med mjölkchoklad och körsbär i rom

Serverar: 6 portioner

Till denna mycket söta dessert krävs även ett riktigt sött dessertvin – sötman i desserten minskar/neutraliserar sötman i vinet. Prova gärna ett Sauternesvin från Bordeaux/Frankrike av bra kvalitet eller ett muscat-baserat dessertvin från Nya Världen, t ex Australien eller Sydafrika.

Ingredienser

  • 1 l vispgrädde
  • 1,5 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 4 gelatinblad
  • 200 g mjölkchoklad i bitar
  • Några dl körsbär i rom
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden med socker och vaniljstång. Blötlägg gelatinet i kallt vatten tills det är mjukt.
    2. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Rör ner dem och chokladen i grädden så att allt smälter samman.
    3. Ta upp vaniljstången och skrapa ur den. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen att stelna.
    4. Servera med körsbär i rom. Rårör urkärnade körsbär med hälften socker och smaksätt med en skvätt rom och servera några matskedar till varje pannacotta.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (1)

    Guhawi 1 januari 2009

    En smarrig variant av en vanlig pannacotta. Det var så enkelt att smälta chokladen i den heta grädden, denna varianten kommer nog användas ofta. //Guhawi

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben