Pannacotta med rabarberkompott

Serverar: 6 portioner

En härligt gräddig pannacotta toppad med vinkokt rabarberkompott är en dessert att längta efter!

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 1 fp vaniljarom, Dr Oetker
  • 1 fp snabbgelatinmix, Dr Oetker
  • Rabarberkompott
  • 5 dl rabarber i bitar
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 bit hel kanel
  • 1 fp vaniljarom, Dr Oetker
  • Instruktioner

    1. Mät upp grädde, mjölk, socker och vaniljarom i en kastrull. Ge blandningen ett uppkok, ta kastrullen från värmen och ställ åt sidan att svalna. Tillsätt gelatinpulvret och vispa ca 30 sekunder. Häll upp i glas och ställ kylskåpskallt att stelna.
    2. Skär rabarbern i ca 3 mm tjocka skivor. Häll resterande ingredienser till kompotten i en kastrull och ge det ett uppkok. Lägg ned rabarbern i den heta lagen och låt sjuda upp under lock. Dra kastrullen från värmen och ställ åt sidan att kallna.
    3. Fördela kompotten i glasen vid servering.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben