Pannacotta på melon med chili-och ingefäramarinerad fruktsallad

Serverar: 4 portioner

En god pannacotta som serveras med en kryddig fruktsallad och melonshot. Tre överraskningar i ett!

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • 2 ½ dl matlagningsyoghurt
  • ½ honungsmelon
  • 4 gelatinblad
  • Fruktsallad
  • 2 msk socker
  • 1 dl vatten
  • ½ röd chilifrukt
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 apelsin
  • ½ mango
  • ½ papaya
  • ½ honungsmelon
  • 6 jordgubbar
  • 4 physalisar
  • Melonshot
  • 2 tsk socker
  • 1 stjärnanis
  • ½ dl vatten
  • 200 g vattenmelon
  • 2 tsk midorilikör
  • Instruktioner

    1. Pannacotta: Kärna ur honugsmelonen och mixa slät. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Koka upp grädde och socker, dra av från värmen och vänd ner matyoghurten, honungsmelon och gelatinbladen. Häll smeten i en plastad form, ställ kallt 6 timmar.
    2. Fruktsallad: Koka upp socker, vatten, chili och ingefära, låt svalna. Skala och filéa apelsinklyftorna. Skär mango, papaya och honungsmelon i tunna skivor. Halvera jordgubbarna och physalisen. Låt frukterna marinera i lagen.
    3. Melonshot: Koka upp socker, stjärnanis och vatten, låt svalna. Mixa med vattenmelon och smaka av med midori.
    4. Skär upp pannacottan i skivor, arrangera fruktsalladen och slå upp melonshoten i glas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben