Pannbiff à la Karolin

Serverar: 4 portioner

Idén att blanda ut nötfärsen med fiberrika morötter och mager keso, kommer från början från Överviktsenheten på Karolinska Sjukhuset. Biffarna är mycket goda och särdeles saftiga. Sojan ger vacker färg trots att de steks utan fett i ugn.

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • ½ gul lök
  • 2 dl rårivna morötter
  • 1 dl keso
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk kinesisk soya
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Skala och finhacka löken, finriv morötter. Blanda färsen med lök, morötter och keso.
    2. Smaksätt med salt och peppar. Forma till fyra stora och ganska knubbiga biffar. Pensla ett ugnsfat eller långpanna med soya. Pensla även biffarna.
    3. Stek dem sedan i ca 20 minuter tills de fått fin färg. Pensla ev. en extra gång med soya under stektiden

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    pingu 7 februari 2008

    Nu vet jag inte om detta blir dubbelt men skrev en kommentar till min röst men den syns ej? Iaf så gjorde jag en köttfärslimpa av ditt recept och den blev väldigt saftig och god. Såsen på skyn gick heller inte av för hackor. Tom kräsne 6-åringen åt med god aptit.

    berggrenskan 23 mars 2009

    Saftiga och goda biffar. Jag använde kinesisk soya så de fick mycket färg även utan extra pensling. Väldigt bekvämt att steka i ugnen, inget stekos och inget pass. Serverade med skyn från biffarna, kokt potatis, ättiksgurka och grönsallad.

    anmawa 12 september 2009

    "F-n vilka goda biffar. F-n de bästa jag någonsin ätit" citat en hungrig 14-åring. Ursäkta svårdomarna men detta kan inte bli något annat än full pott. Tack för ett underbart recept.

    Tiol 10 december 2009

    Så superdupergoda! Maken satte 5 + av 5 möjliga och jag satte också en 5:a, alltså två stycken toppbetyg. Biffarna var otroligt saftiga , goda, och lätta att göra. Skönt att slippa stekningen i pannan, utan att allting sköttes i ugnen. Hoppas verkligen att fler kommer att göra dessa pannbiffar. Jättegott recept. Tusen TACK för det. mvh Tina

    katyasmamma 1 februari 2010

    Jättegoda! Jag gjorde en sallad till och vi blev mätta, en alldeles lagom vardagsmiddag. Tack för ett mycket bra recept!

    Johannahjelm 8 november 2011

    Sjukt goda! Hade en kall sås gjord på Cremefraiche och sweetchili och en sallad till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben