Pannkaksrulle med lax och pepparrotsfyllning

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En god och enkel rätt när man vill ha något gott en kväll som vickning eller på buffe

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 75 g margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 150 g färskrökt lax
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk riven pepparrot
  • ½ dl hackad dill
  • Instruktioner

    Koka upp vatten och matfett i en kastrull. Rör i mjölet och låt koka upp under kraftig omrörning tills smeten släpper kastrullens kanter.Låt smeten svalna något. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Bred ut smeten på bakplåtspapper och grädda i 200 grader 20 min. Vänd botten upp och ner och låt kallna. Strimla laxen och blanda den med crème fraiche, pepparrot och dill. Bred ut fyllningen på bottnen och rulla ihop från långsidan. Låt stå i kylen någon timme före servering. Skär i skivor och lägg upp med sallad Smaklig spis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben