Tonfisk (på burk) är inte min favorit, men jag fick förslag på Paolo Robertos tonfiskpasta av en kompis och testade. Absolut den godaste tonfiskpastan jag ätit och den är även lättlagat.
Ingredienser
500 g linguine, eller spaghetti
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja
300 g körsbärstomater
400 g tonfisk på burk
2 msk kapris
1 tsk salt
1 krm peppar
3 msk finhackad persilja
Instruktioner
- Värm olivoljan i en stekpanna/traktörpanna och häll sedan i hackad rödlök och hackad vitlök.
- Halvera körsbärstomaterna och häll i dem i lökblandningen tillsammans med salt och peppar när löken mjuknat. Låt puttra i 5 min.
- Låt tonfisken rinna av och häll i den i pannan med persiljan och kaprisen och låt såsen puttra ytterligare 5 minuter.
- Se till att pastan är kokad al dente tills såsen är klar. Häll ner den nykokta pastan i såsen och rör om och servera sedan.
- Detta recept är taget från "Ur Italiensk fastfood" av Paolo Roberto.
Liknande recept
Kommentarer (0)