Paolos tonfiskspasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Tonfisk (på burk) är inte min favorit, men jag fick förslag på Paolo Robertos tonfiskpasta av en kompis och testade. Absolut den godaste tonfiskpastan jag ätit och den är även lättlagat.

Ingredienser

  • 500 g linguine, eller spaghetti
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • 300 g körsbärstomater
  • 400 g tonfisk på burk
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 msk finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Värm olivoljan i en stekpanna/traktörpanna och häll sedan i hackad rödlök och hackad vitlök.
    2. Halvera körsbärstomaterna och häll i dem i lökblandningen tillsammans med salt och peppar när löken mjuknat. Låt puttra i 5 min.
    3. Låt tonfisken rinna av och häll i den i pannan med persiljan och kaprisen och låt såsen puttra ytterligare 5 minuter.
    4. Se till att pastan är kokad al dente tills såsen är klar. Häll ner den nykokta pastan i såsen och rör om och servera sedan.
    5. Detta recept är taget från "Ur Italiensk fastfood" av Paolo Roberto.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben