Pasta med räkor och sockerärter

Serverar: 4 portioner

Det är skillnad på pasta och pasta. Vissa rätter är som gjorda för en viss typ av pasta, hur konstigt det än kan låta. den här rätten funkar spaghetti utmärkt, men med bavette så blir det grymt gott. /Paolo Peperoncini är en hetare variant av chilipeppar. Tigerräkor, jätteräkor, kungsräkor, dessa stora räkor, är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök Naturskyddsföreningens hemsida.

Ingredienser

  • 500 g bavette eller annan lång pastasort
  • 500–600 g stora eller mellanstora skalade räkor (upptinade djupfrysta går bra). Spara det avrunna spadet
  • 300 g sockerärtor, färska eller frysta
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 peperoncino
  • ½ citron, rivet skal
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk persilja finhackad, gärna bladpersilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som räkor och sockerärtor tillreds. Lägg i pastan när vattnet kokat upp och låt den koka tills 1 minut av koktiden kvarstår. Häll av vattnet. Värm olja och smör tillsammans med peperoncinon i en stor stekpanna. Lägg i lök och sockerärtor och fräs dem på i på låg värme i ca 5 minuter. Tillsätt räkor, citronskal, salt och peppar. Rör om och stek sedan, på god värme, i ytterligare 2–3 minuter. Plocka upp peperoncinon som kastas. Häll därefter i vinet och låt puttra svag värme i ca 2–3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll tillbaka bavetten i pastakastrullen och rör sedan ner räk- och ärtblandningen, strö över lite persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben