Pasta med kyckling, svamp och soltorkade tomater

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

God "Paolo Roberto"- mat

Ingredienser

  • 500 g pappardelle eller annan bandpasta
  • 400 g kycklingfilé, skuren i strimlor
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 hel peperoncino
  • 4 msk olivolja
  • 300 g svamp, borstade eller hastigt sköljda och skurna i bitar
  • 10 soltorkade tomater i olja, strimlade
  • 1 ½ dl vitt vin
  • ½ dl hackad färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1-1½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som kycklingen tillreds.
    2. Pastan, som har kort koktid, läggs ner i det kokande pastavattnet ungefär 5 min innan kycklingen är klar för att allt ska bli färdigt samtidigt. Koka pastan "al dente" enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i ett durkslag.
    3. Hetta upp olivoljan i en rymlig stekpanna eller kastrull. Lägg i kyckling, lök och peperoncino och fräs dem i 3-4 min. Tillsätt svamp och låt den fräsa tillsammans med kycklingen i 2-3 min. Ta upp peperoncinon och kasta den. Blanda ner tomater, vin, timjan, salt och peppar, sänk till medelvärme och låt allt puttra 5-8 min. Smaka av med salt.
    4. Blanda pastan med kyckling-, svamp- och tomatfräset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben