Papadum

Serverar: 2-3 portioner

Detta frasiga tunnbröd innehåller mungbönor och måste få torka i flera dagar innan de steks, rostas eller grillas.

Ingredienser

  • 25 g mungbönor finmalda
  • 1½ krm svartpeppar
  • 1½ krm chilipulver
  • 0.75 dl vatten
  • Rapsolja till fritering
  • Instruktioner

    1. Ger 8 papadum
    2. Blanda alla ingredienser utom oljan i en kastrull och låt sjuda över medelvärme i 3 minuter till dess att vattnet kokat in. Låt svalna till rumstemperatur.
    3. Dela upp degen i 8 lika stora delar och forma till bollar. Lägg en bit plastfolie eller ett bakplåtspapper på en bakyta, lägg en degboll mitt på och täck med ytterligare ett lager plastfolie eller bakplåtspapper.
    4. Kavla ut degen till en rundel med ca 10 cm i diameter. Upprepa med resten av bollarna.
    5. Lägg degrundlarna att torka på ett ugnsgaller i 24 timmar. Vänd på dem och låt torka i ytterligare tre dagar. Förvara de färdigtorkade bröden i en lufttät burk.
    6. Häll rapsolja till ett djup av 5 cm i en tjockbottnad stekpanna och hetta upp. Använd en kökspincett för att lägga i bröden ett och ett i den heta oljan. Fritera i 10 sekunder, lägg över på ett ugnsgaller och låt rinna av och svalna. Ett annat alternativ är att pensla bröden med olja och grädda dem i några sekunder under ugnens grillelement.

    Liknande recept

    10 min
    2-4

    Kommentarer (1)

    Nilora 15 februari 2012

    Tack för tipset! Då var det bara till att börja "baka" det. Är inte riktigt Insatt på fritering så blir nog ugns varianten.:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben