Papayatårta med mandelknäck

Första gången jag provade detta var hos min svärdotters föräldrar. Vad jag tyckte om den? Jag bad om receptet!

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 papayor
  • Mandelsmet
  • 50 g smör eller margarin
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 påse mandelspån
  • Instruktioner

    1. Hacka samman matfett, vetemjöl och socker, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt, ca 30 min.
    2. Kavla ut degen på en plåt till en rund kaka, ca 25 cm i diameter (använd bakplåtspapper). Gör en kant runt om, ca 2 cm hög. Grädda kakan i 225°C, i mitten av ugnen, 10-12 min.
    3. Skala, kärna ur och skiva papayorna. Blanda matfett, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt mandeln.
    4. Ta kakan ur ugnen. Lägg papayaskivorna på kakan och häll mandelsmeten över. Grädda ytterligare ca 10 min.
    5. Servera tårtan ljummen eller kall, gärna med en klick lättvispad grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben