Serverar: 8 portioner
Tid: 1 timme 10 minuter
Åt denna rätt på Skiathos Grekland och har letat recept sedan dess. Hittade detta till slut i en grekisk kokbok , mixtrade lite med det och nu smakar det precis som på Skiathos.
Sätt ugnen på 175 grader. Dela auberginen och gör skåror i fruktköttet, pensla dem i olja och baka dom mjuka i ugnen. Fräs löken i olja och tillsätt köttfärs vin och persilja.Salta och peppra. Låt sjuda i ca 30 min. Gör under tiden en bechamelsås. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölet. Späd med mjölken och rör hela tiden till såsen kokar upp. Koka några minuter och rör sedan i osten och saltet.Vispa upp äggen,ta av kastrullen från plattan och rör i äggen i såsen. Fyll auberginerna med köttfärs, pudra över kanel och lägg på ett lager bechamelsås. Toppa ev med lite riven ost och baka i ugn ca 40 min
Tack för ett gott recept! Undrar bara om du låter fruktköttet vara kvar i auberginerna efter att de stått i ugnen. Själv tog jag ur det, hackade det lätt och rörde ihop med köttfärsfyllningen. I vilket fall blev resultatet gott. /Jörgen
Jag tar inte ur fruktköttet utan lägger köttfärsen ovanpå, men det ska ju ändå blandas dit det kommer...
detta var ett bra recept, smakar som i Grekland!
Supergott men lite mycket berchamellsås,vi blandade fruktköttet i köttsåsen så det fanns plats för fyllningen . Tror också att man ska försöka att ha ungefär lika stora auberginer .