En god lasagne, har jag fått höra så jag tänkte dela med mig av den
Ingredienser
1 paket lasagneplattor (ej förkoka)
500 g köttfärs
2 palsternackor
2 morötter
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
5 dl (1 paket) passerade tomater
2 dl mjölk (ca)
1 msk basilika (ca)
1 msk oregano (ca)
1 skivad mozzarella
2 dl riven god ost
Salt
Peppar
Bechamelsås
1 msk vetemjöl
2 msk smör
1 tsk riven muskotnöt
5 dl mjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader, stek köttfärsen i smör/olivolja.
- Riv morötter, palsternacka, lök och vitlök. Blanda i köttfärsen och låt steka en stund. Mosa buljongtärningen och lägg i den, häll i tomatsås och mjölk och resten av kryddorna, rör om låt puttra ca 30 min. Smaka av med salt/peppar.
- Bechamelsås: Smält smöret, häll i mjölet under vispning. Sänk värmen och häll i mjölken under fortsatt vispning. Riv i muskotnöten låt småkoka ca 15 minuter. Smaka av med salt/peppar om det behövs.
- Häll ett lager Bechamel i en stor form, täck med lasagneplattor, varva med ett lager köttfärssås samt några skivor mozzarella och riven ost. På med lasagneplattor igen och varva.
- in i ugnen ca 30 minuter (ingen riven ost överst, det blir bara bränt och hårt)
- Gott
Liknande recept
Kommentarer (1)
Det här var en jättegod lasagne. Jag använde våran största ugnsform för att den skulle få plats. Alltså blev det både gott och mycket inte helt fel. Tack för receptet Mvh Jocke