Pappardelle med kantareller och mascarpone

Serverar: 4 portioner

Italiensk pasta när den är som bäst!

Ingredienser

  • 400 g pappardelle (eller annan pasta)
  • 500 g kantareller, karljohan, trattkantareller eller kastanjechampinjoner
  • 3 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad chilifrukt, t.ex. spansk peppar
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 1 dl mascarponeost, á ca 100g
  • 1½ dl finriven parmesanost
  • Hackad bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara 2 dl av pastavattnet. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skär eventuellt kantarellerna i bitar om de är stora.
    2. Lägg svampen i en torr och het stekpanna. Fräs tills vätskan från svampen kokt bort. Tillsätt 1-2 msk olivolja och hälften av schalottenlöken och vitlöken. Låt fräsa tills svampen nästan är knaperstekt. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg åt sidan.
    3. Fräs resten av schalottenlöken och vitlöken samt finhackad chili i olivoljan i några minuter. Häll i vinet och låt koka tills ca hälften återstår. Tillsätt fond och 1 dl vatten. Låt småkoka några minuter. Rör ner mascarponen.
    4. Blanda pastan med såsen, svampen och hälften av den finrivna parmesanen. Späd eventuellt med lite av pastavattnet. Strö över hackad persilja och servera resten av parmesanosten till. Mal över svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben