Pappardelle med lax- och räksås

Serverar: 4 portioner

Krämig, elegant och toppad med gremolata som sätter extra smak.

Ingredienser

  • 300 g pasta, Pappardelle
  • 300 g skinn- och benfri lax
  • 200 g skalade räkor
  • 2½ dl mellangrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 msk skaldjursfond
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1½ msk majsstärkelse
  • Gremolata
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ihop gremolatan.
    2. Skär laxen i bitar. Blanda grädde, vin, fond, cayennepeppar och majsstärkelse i en kastrull och koka upp. Tillsätt laxen och låt koka 2-3 minuter. Rör ner räkorna.
    3. Häll såsen över den nykokta pastan och strö över gremolata.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben