Pappardelle med rökt laxsås

Serverar: 4 portioner

Enkel och god pasta med härligt rökig smak från laxen. 455 kalorier per portion

Ingredienser

  • 200 g kallrökt lax
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 4 dl vatten
  • 3 msk konc fiskfond
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk hackad dill och gräslök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 1 krm socker
  • 280 g pasta, pappardelle alt tagliatelle
  • Instruktioner

    1. Koka upp pasta vatten, håll det varmt. Strimla laxen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lökhacket mjukt i smöret i en panna. Tillsätt vatten, fond och vin, låt sjuda utan lock 5 minuter.
    2. Tillsätt grädde och de hackade örterna, låt koka 10 minuter till simmig konsistens. Smaka av med salt, peppar och socker.
    3. Lägg pastan i pasta vattnet och koka den al dente.
    4. Tillsätt laxen i såsen, låt allt bli varmt. Häll av och blanda med pastan.
    5. Servera i djupa tallrikar och låt svartpepparkvarnen gå bordet runt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben