Pappardelle med salsiccia och bönor

God pastarätt.

Ingredienser

  • 400 g pasta pappardelle
  • 500 g salsicciakorv, färsk
  • 2 msk olivolja
  • 2 schallotenlökar, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 paprika,röd, stor
  • 2 dl borlottibönor kokta, eller vita stora bönor
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 dl grädde
  • 4-5 salviablad, strimlade
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Grilla paprikan under grillelementet i ugnen tlls den är svart runt om. Lägg paprikan i en skål och täck över med plastfilm, låt den svalna. Skala, kärna ur och strimla paprikan.
    2. Bryn korven i olivolja i en stekpanna. Lyft upp korven och lägg i löken. Låt löken fräsas mjuk och slå på vinet, koka ner vinet till hälften återstår. Häll i hönsbuljong och grädde och låt det koka ihop något.
    3. Värm bönorna, den strimlade paprikan och korven i såsen. Smaka av med salt och peppar och strö över salvian. Koka pastan i lättsaltat vatten med lite olivolja, servera pastan med bönsåsen och salsicciakorven.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben