Paprika och böngryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En varm och härlig gryta är aldrig fel. Här är en med paprika och bönor. Nyttig och fräsch! Med lågt GI.

Ingredienser

  • 2 dl färdigkokt quinoa
  • 2 röda paprikor
  • 1 stor lök
  • 2 selleristjälkar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 krm mald spiskummin
  • 1 krm mald koriander
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk röda bönor (kidney beans)
  • 0.5 tsk sambal oelek eller harissa
  • 0.5 tsk salt
  • 4 msk hackad koriander eller persilja
  • Instruktioner

    1. Tärna paprikan, hacka löken, krossa och hacka vitlöksklyftorna, skiva selleristjälkarna.
    2. Värm olja i en stor stekpanna eller wok och stek grönsakerna över hög värme under ständig omrörning, tills de är mjuka.
    3. Strö över spiskummin, koriander och paprika och stek ytterligare någon minut.
    4. Tillsätt tomaterna, sambalkrydda eller annan stark pepparkrydda efter smak och salt.
    5. Lägg på ett lock och låt sjuda 10-15 minuter.
    6. Rör ner de avrunna bönorna och koka tills allt är varmt.
    7. Strö över färsk koriander eller persilja och ev mynta.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben