Paprika- och köttgryta

Serverar: 4 portioner

Mjölkfri.

Ingredienser

  • 400 g skinkstek eller
  • 400 g grytbitar av gris
  • 2,5 dl Oatly iMat
  • 2 dl vatten
  • 1 msk paprikapulver, starkt
  • 1 köttbuljongtärning eller
  • 2-3 msk kalvfond
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 msk ljus maizenaredning (ev)
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor. Koka upp iMat, vatten, paprikapulver och buljong. Rör ihop. Skala och skär löken i tunna klyftor och lägg i. Lägg sedan i köttet, lite i taget så vätskan håller sig kokande. Låt småputtra i 10-15 minuter. Skölj paprikan och skär den sedan i tunna strimlor, lägg i grytan och låt sjuda några minuter. Häll i redning om du vill ha grytan lite tjockare.
    2. Servera med ris eller potatis

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben