Paprika- och kumminaioli

Det här blir en ganska stor sats, men det är svårt att göra mindre.

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 2 msk pressad citron
  • 2 äggulor
  • 1 tsk hel kummin
  • ½ tsk salt
  • 1 dl fruktig olivolja
  • 1 dl solrosolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela paprikan och ta ur kärnorna. Pensla med 1 tsk av oljan och lägg i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
    2. Mixa paprika, citronsaft, äggula, kummin och salt i mixer eller med mixerstav. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en krämig aioli.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben