Paprika- och saffranfisk

Serverar: 4 portioner

En snabb vardagsrätt. Fiskgryta med paprika, saffran, grädde, fiskfond och vitt vin.

Ingredienser

  • 600 g hokifilé
  • Salt
  • 1 röd paprika
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 0,5 msk vetemjöl
  • 0,5 dl torrt vitt vin
  • 1 paket saffran
  • Färsk timjan eller gräslök
  • Gröna ärter
  • Instruktioner

    1. Dela fiskfiléerna i 8 bitar och salta dem. Tärna paprikan. Vispa samman grädde, mjöl, fiskfond, vin och saffran i en låg vid gryta. Koka upp och lägg ner fisken. Låt sjuda i såsen på svag värme i 4-5 minuter utan lock.
    2. Tillsätt paprikan och låt koka upp. Garnera med timjan eller gräslök. Servera med gröna ärter och potatismos.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben