Paprikabiffar

Serverar: 4 portioner

Riktigt saftiga och goda biffar som man bara vill göra om och om igen. Gör dubbel sats och frys in!

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 liten gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • Matfett till stekning
  • 2 kokta kalla potatisar
  • 2 msk hackad ättiksgurka
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Några droppar kinesisk soja
  • Instruktioner

    1. Finhacka lök och paprika och fräs tärningarna i lite matfett.
    2. Mosa potatisen och blanda den med nötfärsen. Rör också ner det avsvalnade grönsaksfräset, gurkan och ägget.
    3. Späd färsen med vatten och grädde och krydda den väl.
    4. Forma biffar av färsen och stek dem vackert bruna i medelvarm stekpanna.
    5. Vispa ur stekpannan med lite vatten. Tillsätt en aning soja och smaka av skyn. Häll den över biffarna och låt puttra tills biffarna är färdiga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben