Paprikabiffar med oregano

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

En god variant på köttfärsbiff helt enkelt

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 3/4 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt + ½ tsk
  • 1-2 krm vitpeppar + 1 krm
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk smör
  • 3 dl steksky + köttbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk soja
  • Instruktioner

    Blanda havregryn, potatismjöl och vatten. Låt det svälla ca 10 min. Tillsätt köttfärs, ägg, 1 tsk salt, 1-2 krm vitpeppar, oregano och paprikapulver och blanda ihop till en jämn smet. Forma 8-12 biffar. Stek biffarna i en stekpanna i smör till fin färg ca 10 min. Vispa ner sky, buljong, grädde, vetemjöl, soja, ½ tsk salt och 1 krm vitpeppar i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud 5 min. Garnera gärna biffarna med inlagd paprika och färsk oregano. Servera dem med kokta grönsaker, kokt ris eller potatis och såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben