Paprikafalu i ugn

Serverar: 4 portioner

Ge falukorven ett gott sällskap och laga den i ugnen. Den här korvrätten blir både vacker och god. Dessutom ingår inget extra fett. Med lättfalu blir rätten rena smalmaten.

Ingredienser

  • 800 gr falukorv
  • 3 paprikor i olika färger
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl vatten
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 msk chilisås
  • 2 tsk tomatpuré
  • 4 msk hackad basilika
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skär löken och paprikorna i ganska stora klyftor. Förväll grönsakerna i lättsaltat vatten några minuter så att de mjuknar något. Låt grönsakerna rinna av och bred ut dom i en ugnsfast form. Skär korven i ganska tjocka skivor och tryck ner dem bland grönsakerna. Blanda vatten, chilisås, tomatpuré, smulad buljongtärning, basilika och den pressade vitlöken och häll blandningen i formen. Låt formen stå i ugnen 25-30 minuter. Servera med ris eller kokt potatis.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    Bjure 8 juni 2009

    Ett roligt och något annorlunda recept att göra på korv. Korv tenderar annars att bli slentrian och tråkigt. Prova detta recept och ni kommer inte bli besvikna, jag gjorde med enrisrökt falukorv och serverade det med ris.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben