Paprikasås

Serverar: 2-10 portioner

Tid: 25 minuter

En kall sås som fungerar perfekt till en grillad köttbit. Kan också serveras ljummen till vad som helst.

Ingredienser

  • 4 röda paprikor
  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • Smör
  • Olja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 dl Worcestershire sauce
  • 1 dl majonnäs
  • 1 cl Sambuca
  • 1 cl tequila
  • 1 cl konjak
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken ganska fint.
    2. Rensa paprikorna och chilin från kärnor och det vita och hacka upp dem. Fräs chili, lök,och paprikhacket i smör och olja. det får inte ta färg bara mjukas upp lite. klyfta tomaterna och släng idem tillsammans med Worcester saucen.
    3. Strö över paprikapulver och låt det puttra medan du slår i spriten.Mixa allt tills du får önskad släthet och låt det puttra i ca 20 minuter, rör om då och då så att det inte fastnar i botten på grytan. ta av den från från plattan och låt den svalna till 50- 60 grader och vänd ner majonnäsen. Späd med lite vatten om det blir för tjockt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetariska recept
    Vegetarisk mat är verkligen gott. Här får ni ett par recept från vå...

    Dagens grillsås
    Grillsåsen ska vara smakfull, färgglad och lättgjord. Här kommer ny...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben