Paprikasås

Serverar: 4 portioner

Perfekt till pasta.

Ingredienser

  • 250 gr blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • smör eller margarin
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater, 400 gr
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 kryddmått svartpeppar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk färk hackad basilika eller 1 tsk torkad
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj och hacka löken, ansa skölj och strimla purjolöken.
    2. Fräs gul lök och purjolök i lite fett i stekpannan tills den mjuknar men utan att ta färg,lägg över den i grytan.
    3. Bryn färsen i lite fett, rör under tiden med en trägaffel så att färsen grynar sig.Lägg den i grytan.
    4. Kärna ur och skölj paprikorna,skär dem i tärningar.Fräs dem i lite fett i stekpannan.Drag pannan från värmen och strö över paprikapulver.Rör om och häll blandningen i grytan. Vispa ur pannan med vatten och häll det samt burktomaterna i gytan.
    5. Rör ner tomatpurén,salt och peppar.Pressa ner vitlöksklyftorna och rör om i såsen.
    6. Servera med spagetti och riven ost

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetariska recept
    Vegetarisk mat är verkligen gott. Här får ni ett par recept från vå...

    Dagens grillsås
    Grillsåsen ska vara smakfull, färgglad och lättgjord. Här kommer ny...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben