Perfekt till pasta.
Ingredienser
250 gr blandfärs
1 gul lök
1 purjolök
smör eller margarin
1 gul paprika
1 grön paprika
1 tsk paprikapulver
1 dl vatten
1 burk krossade tomater, 400 gr
2-3 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 1/2 kryddmått svartpeppar
1-2 vitlöksklyftor
1 msk färk hackad basilika eller 1 tsk torkad
Svartpeppar
Instruktioner
- Skölj och hacka löken, ansa skölj och strimla purjolöken.
- Fräs gul lök och purjolök i lite fett i stekpannan tills den mjuknar men utan att ta färg,lägg över den i grytan.
- Bryn färsen i lite fett, rör under tiden med en trägaffel så att färsen grynar sig.Lägg den i grytan.
- Kärna ur och skölj paprikorna,skär dem i tärningar.Fräs dem i lite fett i stekpannan.Drag pannan från värmen och strö över
paprikapulver.Rör om och häll blandningen i grytan.
Vispa ur pannan med vatten och häll det samt burktomaterna
i gytan.
- Rör ner tomatpurén,salt och peppar.Pressa ner vitlöksklyftorna
och rör om i såsen.
- Servera med spagetti och riven ost
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Vegetariska recept
Vegetarisk mat är verkligen gott. Här får ni ett par recept från vå...
Dagens grillsås
Grillsåsen ska vara smakfull, färgglad och lättgjord. Här kommer ny...