Paprikasås

Serverar: 3-4 portioner

Passar utmärkt till stekt eller grillad kycklingfilé. Originalrecept är med 3 dl vispgrädde, men det här är en smalare variant.

Ingredienser

  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1-2 schalottenlök
  • Smör
  • 1 dl vitt vin
  • ½ tsk timjan, torkad eller färsk
  • Vitpeppar
  • 1-1,5 dl grädde (lätt, mellan eller vanlig)
  • 1-2 msk kycklingfond
  • Instruktioner

    1. Finhacka paprikor och lök. Fräs i smör tillsammans med timjan. Tillsätt vinet och låt koka ihop till hälften (ca 10 min) Mixa såsen slät med mixerstav.
    2. Tillsätt grädde, kycklingfond och vitpeppar. Låt koka ihop några minuter. Smaka av. Tillsätt ev. mer grädde eller vatten.
    3. Vill du ha en tjockare sås, gör en toppredning.
    4. Serveras med stekt eller grillad kycklingfilé, ris eller potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetariska recept
    Vegetarisk mat är verkligen gott. Här får ni ett par recept från vå...

    Dagens grillsås
    Grillsåsen ska vara smakfull, färgglad och lättgjord. Här kommer ny...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben