Parfait med äpplen, vaniljyoghurt och granola

Serverar: 4 portioner

En härligt vaniljsmakande äppelparfait under fräsch yoghurt och krispig granola

Ingredienser

  • 6 mogna äpplen
  • 3 blad vit gelatin
  • 1 dl äppeljuice utan fruktkött
  • ½ dl citronsaft
  • 1 vaniljstång
  • 2-3 msk socker
  • 500 g vaniljyoghurt
  • 6 msk granola (musli, finns att köpa i matbutiker, eller så gör du din egen)
  • 1 msk grovt hackade nötter
  • 1-2 msk pumpafrön
  • Instruktioner

    1. Skölj äpplena, ta bort kärnhusen och dela dem i mindre bitar. Mjuka upp gelatinet i kallt vatten. Lägg äpplena i en gryta med äppeljuice, citronsaft och 1 dl vatten.
    2. Skär vaniljstången itu på längden och skrapa ur fröna. Lägg stången och frön i kastrullen med äpplena. Värm upp och låt sjuda i 2 minuter.
    3. Pressa så mycket vatten från gelatinet som möjligt. Ta bort vaniljstången och lös gelatinet i äppleblandningen. Låt svalna något.
    4. Häll upp äppelparfaiten i glas och ställ i kylskåp i minst 1 timme.
    5. Ta ut glasen, klicka vaniljyoghurt på toppen av äppelparfaiten.
    6. Blanda granola, hackade nötter och pumpafrön och toppa glasen. Serveras väl kylda.

    Liknande recept

    4.6
    4 h 30 min
    4
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben