Parmakyckling med rostade grönsaker och salsa verde

Serverar: 4 portioner

Låter gott

Ingredienser

  • Sås
  • 6 sardeller eller 6-8 ansjovisfiléer
  • 1 msk kapris
  • 1 ½ dl finhackad persilja
  • Saften av ½ citron (ca 1 1/2 msk)
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 dl olja, gärna olivolja
  • Salt
  • Parmakyckling och rostade grönsaker
  • 500 g små potatisar
  • 400 g pumpa
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 kruka färsk salvia
  • 4 skivor parmaskinka
  • 2 msk olivolja
  • 200 g gröna bönor
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 röd lök
  • ½ dl oliver
  • Saften av ½ citron
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Hacka sardeller eller ansjovis och kapris och lägg i en skål. Blanda i persiljan. Pressa över citronsaft och skalad vitlök. Tillsätt oljan. Krydda med nymalen peppar, vänta med saltet. Låt såsen stå och dra, smaka av om salt behövs.
    2. Tvätta potatisen men låt skalet sitta kvar. Skär pumpan i bitar. Salta och peppra kycklingfiléerna, lägg på salviablad och vira om parmaskinkan. Fäst med tandpetare. Lägg potatis, pumpa och kyckling i en långpanna. Ringla över olivoljan och sätt in i 200° varm ugn i 15 minuter.
    3. Förväll bönorna under tiden ca 3 minuter. Spola dem kalla. Skär löken i klyftor. Lägg bönor, tomater, lök och oliver i långpanna. Pressa citronsaften över. Salta och peppra på grönsakerna och sätt in i ugn ytterligare 10 minuter.
    4. Ugnstemperatur 200º

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben