Parmalindad filé med potatissallad

Serverar: 4 portioner

Fläskfilé hör till den allra mest uppskattade bjudmat.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé ca 500 g
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • ½ kruka basilika
  • 100 g soltorkade tomater
  • 100 g parmaskinka
  • Potatissallad
  • 500 g potatis
  • 100 g körsbärstomater
  • 3/4 squash eller gurka
  • 10 svarta oliver utan kärnor
  • 2 dl gräddfil
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 100 g finstrimlade färska sockerärtor
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm grovmalen peppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen knappt mjuk och låt den kallna. Bryn filén hel i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Gör ett snitt längs hela filén och fyll den med basilikablad och soltorkade tomater. Rulla in köttet i parmaskinka och fäst med tandpetare. Lägg paketet på ett ugnssäkert fat. Ugnsstek i 225 grader ca 25 minuter tills innertemperaturen är 70 grader.
    2. Dela potatisen i bitar, dela tomaterna och skär squashen i småbitar. Blanda potatis, tomater, squash, oliver gräddfil, vitlök och sockerärtor. Smaka av med kryddor. Servera den skivade filén varm med potatissalladen och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben