Parmalindad fiskfilé

Serverar: 4 portioner

En snabb fiskrätt med smaker från medelhavet. Serveras med en krämig risotto. En utmärkt bjudrätt när du vill imponera men ändå göra det enkelt.

Ingredienser

  • 4 bitar torskrygg, lätt tinad
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk pesto
  • 4 skivor parmaskinka
  • Risotto
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 2 dl arborioris
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 dl riven parmesan- eller västerbottensost
  • Tillbehör
  • Tomater
  • Gröna sojabönor eller ärter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Torka av den lätt tinade fisken på hushållspapper. Skär i fyra bitar. Salta och peppra. Lägg en matsked pesto på varje bit och linda en skinkskiva runt. Lägg bitarna på ett ugnsfat och tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter.
    3. Fräs den hackade löken i smör i en kastrull. Tillsätt riset och sedan vinet. Tillsätt grönsaksbuljong, lite i taget. Rör då och då. Låt riset koka på svag värme utan lock.
    4. Fortsätt att koka under omrörning tills risotton är krämig men riskornen har en liten kärna kvar. Salta, peppra och rör ner den rivna osten.
    5. Servera fisken med risotton, tomater, gröna sojabönor eller ärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben