Servera äggröran i äggskal toppad med krispig parmaskinka och basilika
Passar till påskbuffén
Ingredienser
2 skivor parmaskinka
4 ägg
2 msk matlagningsgrädde
½ msk smör
Salt
Vitpeppar
Parmesanost, hyvlad eller riven
4 g basilikablad, färska
Instruktioner
Stek parmaskinkan knaprig i torr, het stekpanna.
Låt rinna av på hushållspapper och klipp sedan skivorna i tunna remsor.
Knäck äggen (spara skalen till servering) och vispa ihop dem med grädde, salt och peppar.
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Häll i äggsmeten och rör med en träsked tills äggen stelnar i en krämig röra.
Rör på slutet ner cirka 2 tsk riven parmesan i äggröran.
Fördela äggröran i de tomma äggskalen eller i små glas.
Ställ ett par remsor parmaskinka i varje, dekorera med parmesan och basilika.