Parmesanägg med parma och basilika

Serverar: 4 portioner

Servera äggröran i äggskal toppad med krispig parmaskinka och basilika Passar till påskbuffén

Ingredienser

  • 2 skivor parmaskinka
  • 4 ägg
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • ½ msk smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Parmesanost, hyvlad eller riven
  • 4 g basilikablad, färska
  • Instruktioner

    1. Stek parmaskinkan knaprig i torr, het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och klipp sedan skivorna i tunna remsor.
    2. Knäck äggen (spara skalen till servering) och vispa ihop dem med grädde, salt och peppar.
    3. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Häll i äggsmeten och rör med en träsked tills äggen stelnar i en krämig röra. Rör på slutet ner cirka 2 tsk riven parmesan i äggröran.
    4. Fördela äggröran i de tomma äggskalen eller i små glas. Ställ ett par remsor parmaskinka i varje, dekorera med parmesan och basilika.
    5. Lycka till! smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben