Parmesanfylld lövbiff med ugnsstekt potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Väldigt goda lövbiffar. Passar att ha Salladstallrik med räkor som förrätt, se min kokbok.

Ingredienser

  • 1 skiva dygnsgammal bröd
  • 1 fint hackad inlagd paprika
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl riven parmesanost
  • ½ dl hackad persilja
  • 4 skivor lövbiff, ca 600 g
  • Matfett till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikasås
  • 1 röd strimlad paprika
  • 1½ dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Ugnsstekt potatis
  • 10-12 mandelpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Smula brödet och blanda med paprikan, vitlöken, osten och persiljan. (det går bra att köra allt i en mixer till en smet).
    2. Fördela röran på lövbiffarna. Lägg röran på ena kötthalvan och vik över andra halvan. Ställ köttet åt sidan.
    3. Tvätta potatisarna rena och dela dem på mitten. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek potatisarna med snittytan neråt tills de fått fin färg. Vänd dem och salta och peppra. Sätt in stekpannan i ugnen på 200 grader i 20 min.
    4. Gör såsen: Koka paprikan med vattnet, buljongen och grädden i ca 10 min. Mixa såsen slät och sila genom finmaskig sil. Smaksätt med salt och peppar.
    5. Stek köttet gyllenbrunt på båda sidorna och krydda med salt och peppar. Ta ut potatisen ur ugnen och servera med köttet och såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben