Parmesankryddad kyckling med basilikasås á la viktväktarna

Serverar: 1 portioner

8 poäng.

Ingredienser

  • ½ msk ströbröd
  • 2 msk riven parmesanost
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 1 äggvita
  • 1 kycklingfilé à 125 g
  • 1 tsk flytande margarin
  • Sås
  • 3 msk fraiche, max 5 %
  • 1 msk färsk hackad basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • 2 dl kokt ris
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Gör såsen först: Blanda fraichen, basilikan, salta och peppra, ställ kallt.
    2. Blanda ströbrödet och osten. Salta och citronpeppra. Vispa äggvitan hård och vänd kycklingfilén först i äggvitan och sedan i ostblandningen.
    3. Stek kycklingfilén i margarinet. Servera med riset, såsen och salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben