Parmesankyckling i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Gott och enkelt!

Ingredienser

  • 3 dl basmatiris
  • 450 g fryst bladspenat
  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk + ½ tsk salt
  • 2 krm + 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • ½ msk dijonsenap
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 2 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Tina spenaten och krama ut vätskan.
    3. Lägg spenaten i en smord ugnssäker form.
    4. Bryn kycklingfiléerna runt om i olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
    5. Lägg kycklingfiléerna på spenaten.
    6. Koka upp grädde, senap, buljongtärning, pressad vitlök, vitvinsvinäger, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
    7. Häll såsen över kycklingen och strö över parmesan.
    8. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.
    9. Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen. Servera gratängen med ris.
    10. * Näring/portion: Ca 610 kcal, 23 g fett, 49 g protein, 50 g kolhydrater
    11. Gratängen går bra att göra i ordning i förväg. Täck den sedan med plastfolie och förvara i kylen till gratinering. Öka eventuellt tiden i ugnen med 5–10 min så att kycklingen hinner bli genomstekt och gratängen riktigt varm.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben