Parmesanomelett med asiatisk kräftröra

Serverar: 4 portioner

Asien möter medelhav i denna somriga omelett med hett chilibett i den fräscha röran.

Ingredienser

  • 12 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl finriven parmesanost
  • Asiatisk kräftröra
  • 640 g kräftstjärtar i lag (2 burkar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 3 msk olivolja
  • ½ dl hackad koriander, ca ½ kruka
  • Topping
  • 4 msk créme fraiche
  • 30 g rucola (½ påse)
  • Finriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Häll av kräftstjärtarna och låt dem rinna av. Skala och pressa vitlöksklyftorna i en bunke. dela, kärna ur och finstrimla chilifrukten. Blanda ner chili, limejuice och olivolja i bunken. Vänd ner kräftstjärtarna och hackad koriander.
    2. Vispa ihop ägg, mjölk och salt i en bunke, bara så att allt blandas. Tillsätt finriven parmesanost.
    3. Stek 4 portionsomeletter i smör i en liten stekpanna eller gör en stor omelett i en stor stekpanna. Sänk värmen och stick, under det att omeletten stelnar, här och där med en stekspade så att lös smet kan rinna ner.
    4. Toppa omeletten med kräftröra, créme fraiche, rucola och lite finriven parmesanost.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben