Parmesanrostade nötter

Serverar: 1 portioner

Tid: 25 minuter

Är egentligen tänkta som tilltugg till kall sangria, men jag lovar att dom är minst lika goda till varm glögg!

Ingredienser

  • 150 g cashewnötter
  • 1 msk smör & rapsolja, oliv
  • 1 1/2 dl finriven parmesanost
  • 1/2-1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda nötterna med oljan.
    3. Lägg ner osten i en plastpåse. Lägg i nötterna och skaka så att de blir parmesanpanerade.
    4. Lägg ut dom tunnt på ett ungssäkert fat. Salta.
    5. Rosta dem 15 minuter tills dom blivit spröda och fått en fin färg. Rör om någon gång under tiden.
    6. Låt kallna innan dom bryts isär och serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben