Påsksallad med lax och ägg

Passar bra på påskbordet

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 3 cm pepparrot
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 ask babyspenat
  • 1 avokado
  • 100 g färskrökt lax, helst i bit
  • 2 msk rostade solrosfrön
  • 3 msk citron-olivolja
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hårdkoka äggen men försök få gulan lite krämig. Dela äggen i halvor. Skala och riv pepparroten. Blanda med crème fraichen men spara lite pepparrot till garnering.
    2. Skölj spenaten och låt rinna av.
    3. Kärna ur och skala avokadon. Skär fruktköttet i bitar. Skär laxen i 10 bitar.
    4. Ställ ut ägghalvorna på en tallrik, lägg en laxbit på varje halva och klicka på crème fraiche.
    5. Lägg upp spenat och avokado runt om ägghalvorna.
    6. Strö över solrosfrön och riven pepparrot. Ringla över citron-olivoljan och mal över lite svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben