Påsksill

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 dag 15 minuter

Trots namnet så brukar jag använda den till midsommar

Ingredienser

  • 1 burk matjessill ca 220 g
  • 2 citroner
  • 1 rödlök
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 tsk krossade vitpepparkorn
  • Ev 1 tsk strösocker
  • Instruktioner

    1. Låt sillen rinna av väl, men tag vara på lagen. Skär sillen i 2 cm breda bitar. Tvätta citronerna väl i ljummet vatten. Pressa saften ur den ena och skär den andra i lövtunna skivor. Halvera skivorna. Skala och skiva löken.
    2. Varva sillen med citron- och lökskivor i en glasburk. Blanda gräddfill, citronsaft, vitpeppar, ev socker och 1 msk lag från sillen. Häll blandningen över sillen och låt det hela stå ca 1 dygn före serveringen.

    Liknande recept

    15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben