Påsksill med ägg och ansjovis

Serverar: 4 portioner

Enkel inläggning till påskbuffén.

Ingredienser

  • 5 st kokta ägg
  • 5 st ansjovisfiléer
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 0.5 st syrligt äpple
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 6 st inlagda sillfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. 1. Skölj och kärna ur äpplena. Hacka ägg, ansjovis, äpple, gräslök och purjolöken.
    2. 2. Blanda sedan allt med crème fraîche och majonnäs och smaka av med salt och peppar. Tänk på att ansjovisfiléerna avger en del salt.
    3. 3. Skiva sedan sillen i centimetertjocka bitar och bland ner i såsen. Låt stå i kylskåpet över natten för bästa smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben