Påsksill med ägg och ansjovis
Serverar:
4 portioner
Enkel inläggning till påskbuffén.
Ingredienser
5 st kokta ägg
5 st ansjovisfiléer
0.5 st purjolök
0.5 dl hackad gräslök
0.5 st syrligt äpple
2 dl crème fraiche
2 dl majonnäs
6 st inlagda sillfiléer
Salt
Peppar
Instruktioner
1. Skölj och kärna ur äpplena. Hacka ägg, ansjovis, äpple, gräslök och purjolöken.
2. Blanda sedan allt med crème fraîche och majonnäs och smaka av med salt och peppar. Tänk på att ansjovisfiléerna avger en del salt.
3. Skiva sedan sillen i centimetertjocka bitar och bland ner i såsen. Låt stå i kylskåpet över natten för bästa smak.
Liknande recept
Grönsakssallad med ägg och ansjovis
20 min
6
Ägg med tomater och feta
20 min
1
Lökpaj med ansjovis och oliver
4.5
1 h
4
1
Räkor och ägg i currygräddfil
4
Fiskgratäng med ägg och tigerräkor
3
40 min
4-6
1
Fransk pajdeg med ägg
1 h 30 min
4
Kronärtskocksbottnar med skinka och ägg
3
25 min
4-5
1
Spenatsoppa med ägg & bacon
5
4
9
Gratäng med räkor och ägg
2-3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!