Påsksill med ägg och ansjovis

Serverar: 4 portioner

Enkel inläggning och smakrik.

Ingredienser

  • 5 st kokta ägg
  • 5 st ansjovisfiléer
  • en halv purjolök
  • ½ dl hackad gräslök
  • ½ syrligt äpple
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 6 st inlagda sillfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skölj och kärna ur äpplena. Hacka ägg, ansjovis, äpple, gräslök och purjolöken.
    2. Blanda sedan allt med crème fraîche och majonnäs och smaka av med salt och peppar. Tänk på att ansjovisfiléerna avger en del salt. Rör inte så mycket, då blir det löst.
    3. Skiva sedan sillen i centimetertjocka bitar och bland ner i såsen. Låt stå i kylskåpet över natten för bästa smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marinkovic 23 mars 2008

    Jisses vad populär JAG varit i påsk med DITT recept på denna sill.ALLA ville ha receptet. God fortsättning på påsk & "våren" när den nu kommer !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben