Det här är bara SÅ gott!!!
Pavlova är en dessert som uppkallats efter den ryska ballerinan Anna Pavlova (1881-1931).
Ingredienser
2 äggvitor
125 g socker
½ tsk ättiksprit 12%
2 ½ dl crème fraiche
½ vaniljstång
3 kiwifrukter
3 passionsfrukter
Instruktioner
Vispa äggvitorna till ett hårt skum under tiden som du tillsätter sockret lite i taget. Tillsätt ättikspriten under vispning. Marängsmeten ska vara en aning seg.
Klicka upp marängen i 4 rundlar på en bakplåt. Baka av i 125-gradig ugn i cirka 45 minuter.
Rör samman crème fraichen med innanmätet i vaniljstången. Skala kiwifrukterna och tärna dem 1x1x1 cm.
Fördela crème fraichen på marängerna och lägg kiwitärningarna ovanpå. Ta ur innanmätet ur passionsfrukterna och fördela över kiwin.
Spara gärna vaniljskidorna och sätt dem i en burk (tättslutande lock) med florsocker en veckas tid så har du naturligt vaniljsocker.