Passionerad Pavlova

Serverar: 4 portioner

Det här är bara SÅ gott!!! Pavlova är en dessert som uppkallats efter den ryska ballerinan Anna Pavlova (1881-1931).

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 125 g socker
  • ½ tsk ättiksprit 12%
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • ½ vaniljstång
  • 3 kiwifrukter
  • 3 passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum under tiden som du tillsätter sockret lite i taget. Tillsätt ättikspriten under vispning. Marängsmeten ska vara en aning seg.
    2. Klicka upp marängen i 4 rundlar på en bakplåt. Baka av i 125-gradig ugn i cirka 45 minuter.
    3. Rör samman crème fraichen med innanmätet i vaniljstången. Skala kiwifrukterna och tärna dem 1x1x1 cm. Fördela crème fraichen på marängerna och lägg kiwitärningarna ovanpå. Ta ur innanmätet ur passionsfrukterna och fördela över kiwin.

    Liknande recept

    4.6
    2 h
    8-10
    7

    Kommentarer (1)

    boz1965 22 januari 2010

    Spara gärna vaniljskidorna och sätt dem i en burk (tättslutande lock) med florsocker en veckas tid så har du naturligt vaniljsocker.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben