Passionerad Pavlova

Serverar: 10-12 portioner

Klassisk paradefterrätt.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 tsk ättiksprit
  • 1 msk maizena
  • Kräm
  • 2 dl lemon curd
  • 3 dl vispgrädde
  • Fyllning
  • 4 passionsfrukter
  • 200 g färska hallon
  • Instruktioner

    1. Grädda i 140 grader 75 minuter. Smörj och mjöla en kakform, ca 26 cm i diametern, med rikligt med vetemjöl. Vispa vitorna till styv skum. Tillsätt sockret i omgångar och vispa till en fast maräng. Tillsätt ättika och maizenamjöl. Fördela smeten i formen och forma den till en " skål " med kanter. Stäng av värmen och låt marängen stå kvar i ugnen ett par timmar.
    2. Vispa lemon curden till en slät kräm. Vispa grädden styv och blanda med lemon curden. Fördela krämen på marängbottnen. Gröp ur passionsfrukterna och fördela inkråmet på krämen. Strö på hallon.

    Liknande recept

    4.6
    2 h
    8-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben