Namnet på dessa bullar talar inte bara om vad de innehåller, den talar faktiskt också om precis hur goda de är!
Ingredienser
Deg
150 g flytande margarin
6 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
4 dl mjölk
50 g jäst
13-14 dl vetemjöl
Fyllning
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 äggulor
1 msk strösocker
2-3 passionsfrukter
2 tsk vaniljsocker
Pensling
1 ägg
Garnering
Mandelspån
Tillbehör
Pappersformar
Instruktioner
- Vispa margarin, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt äggen och rör om.
- Värm mjölken till fingervärme, 37º, och smula ner jästen. Rör om tills jästen är upplöst. Häll degvätskan i ägg- och smörblandningen.
- Tillsätt nästan all mjölet, spara lite till utbakningen, och arbeta degen smidig för hand eller med maskin tills den släpper bunkens kant. Strö över lite mjöl. Låt den jäsa övertäckt ca 30 min på en rumsvarm och dragfri plats.
- Gör fyllningen: Rör ut mjölet med lite av mjölken till en redning. Vispa äggulorna i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken, redning och socker. Sjud krämen, under omrörning, på svag värme tills den tjocknar. Låt krämen kallna. Gröp ur passionsfrukterna. Smaksätt krämen med passionsfrukt och vaniljsocker.
- Ta upp degen på ett lätt mjölat bord och knåda ev. in lite mer mjöl. Dela degen i 2 halvor och skär var halva i 20 bitar. Rulla degbitarna till runda bullar och platta ut dem till en handflatas storlek.
- Lägg en klick fyllning i mitten på varje degplatta och vik ihop kanterna över fyllningen.
- Placera knytena/bullarna i pappersformar och låt dem jäsa övertäckta ytterligare 30 min till dubbel storlek. Sätt ugnen på 200º.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med mandelspån. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10-15 min.
- Mums!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Goda bullar men man får nog öka på mängden för fyllningen som nästan försvann in i bullen. Nästa gång ska jag prova att fylla med vaniljkräm.