Passionerat hjärta

Serverar: 16 portioner

Sååå gott

Ingredienser

  • Fyllning
  • 1 paket citronfromage, eller passionsfruktsfromage
  • 3 st passionsfrukter, urgröpta
  • Kaka
  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 3 st gul karamellfärg, droppar
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • Instruktioner

    Fyllning: Blanda fromagen enligt förpackningens anvisning och blanda ner passionsfrukt. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner i smeten tillsammans med mjölk. Häll ut smeten tunt och jämnt på en långpanna täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 4 min. Lägg kakan upp och ned på ett bakplåtspapper och lossa papperet som kakan gräddats på. Låt den svalna under en plåt. Lägg ut ett tjockt lager med fromage. Tjockare i mitten och tunnare i ändarna. Rulla ihop kakan från båda ändarna och låt dem mötas i mitten så att det bildar ett hjärta. Lägg kakan i en avlång sockerkaksform där hjärtspetsen stöds av formens kant. Frys två timmar innan tårtan skärs upp så att den håller formen.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben