Pasta à la Frode

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 20 minuter

Enkelt att göra och gott att äta

Ingredienser

  • 8-12 nystan tagliatelle
  • 70-100 g parmaskinka eller prosciutto
  • 1-3 msk finstrimlad basilika
  • 2-3 tomater
  • 3-4 tsk fin fruktig olivolja
  • 1-1½ dl finriven parmesanost
  • 1-2 tsk salt, gärna flingsalt
  • 2-3 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan "al dente" det vill säga med ett visst tuggmotstånd kvar, i en kastrull med salt och olivolja (1 tsk). Strimla under tiden skinkskivorna och basilikan fint. Skär tomaterna i tärningar.
    2. Tag upp pastan och låt den rinna av i ett durkslag.
    3. Häll tillbaka i kastrullen, ringla över resten av olivoljan och riv ner rejält med parmesan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Rör ner skinkstrimlet, basilikan och tomaterna och hyvla till sist färsk parmesan över. Servera gärna pastan med en bit grovt bröd och något gott att dricka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben